Johan weet raad: Airco tips

 In Johan weet raad

Nu de zomer voor de deur staat is een goed werkende airco meer dan welkom. In deze blog geven wij u airco tips voor een koele zomer! Wist u dat de conditie van uw airco na verloop van tijd afneemt? Of dat de airco de oorzaak kan zijn van muffe geurtjes in uw auto? Aan deze twee punten kunt u herkennen of uw auto toe is aan een onderhoudsbeurt. Een goed werkende airco is zeker wenselijk. Niet alleen voor een lekker briesje in de auto. Een airco die naar behoren werkt is beter voor de gezondheid, omdat deze minder bacteriën bevat en zorgt voor een goed klimaat in de auto. Dit zorgt ook weer voor een betere concentratie en dus meer veiligheid op de weg.
Voordat het zover is kijken we eerst met u naar het in conditie houden van uw auto. Dit kunt u op verschillende manieren doen.

  1. Te beginnen met het gebruiken van de airco door het hele jaar heen. Ja, ook in de winter. Dit zorgt er namelijk voor dat de airco niet sneller leeg raakt dan normaal.
  2. Een andere handigheid voor het optimaliseren van de levensduur van uw airco is het op tijd uitzetten van de airco. Wanneer u vijf minuten voor aankomst de airco uitzet kan dit al een positieve werking hebben op uw airco. Hierdoor blijft er geen vocht achter en krijgt u geen last van schimmels welke nare luchtjes verspreiden.
  3. Zorg voor voldoende koudemiddel in uw systeem. Laat uw airco regelmatig nakijken. Er is niets vervelender dan dat u met plotseling warm weer moet constateren dat uw airco niet goed werkt.
  4. Laat tevens regelmatig de interieurfilters vervangen. Deze raken in de loop van de tijd vervuild. Een schoon filter zuivert u binnenstromende lucht van nare luchtjes en fijn stof.

Wanneer u twijfels heeft over de conditie van de airco in uw auto kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een airco check. Onze monteurs kijken de airco voor u na en zorgen dat uw airco weer in topconditie raakt. Klik hier om een afspraak te maken!

Prijzen airco check:

  • Een airco check en het volledig bijvullen/afvullen van de airco kost €99,00 inclusief BTW.
  • Het professioneel laten reinigen van het aircosysteem kost €39,95 inclusief BTW. Zo bent u gegarandeerd van alle muffe geurtjes en vieze luchtjes af.
  • Een combinatie van het bovenstaande kost €132,50 inclusief BTW. Uw airco is dan weer in topconditie en klaar om op zomervakantie te gaan!
Recente berichten

Plaats een reactie