APK Nijmegen

APK Nijmegen? Dan bent u bij Autobedrijf De Baaij aan het juiste adres! Wij zijn gevestigd aan de Aldenhof 11-01 en helpen iedereen in de omgeving van Nijmegen weer veilig op weg.

Dankzij de APK-keuring is het namelijk een stuk veiliger geworden op de Europese wegen. En daar profiteren niet alleen de weggebruikers van, ook het milieu wordt er beter van. De keuring levert schone en veilige auto’s op, ook als ze al op leeftijd zijn. Elk autobedrijf van Bosch Car Service heeft zijn eigen keurmeester in dienst, zo ook Autobedrijf De Baaij. Onze keurmeester ziet er streng op toe dat banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen geschikt zijn om de weg weer op te kunnen.

Als BOVAG Autobedrijf van het Jaar 2016 kunnen wij de kwaliteit bieden die van een autobedrijf verwacht mag worden. Voor APK Nijmegen bent u aan het juiste adres bij Autobedrijf De Baaij: uw thuishaven voor uw auto. Meer over ons? Klik dan hier.

Zelden afkeuringen, vaak gratis

De APK-keuring bestaat in Nederland sinds 1985. De keuring is zo’n succes omdat 71% van alle keuringen in combinatie met een onderhoudsbeurt worden uitgevoerd. Eventuele gebreken worden daardoor meteen hersteld, waardoor er relatief weinig auto’s worden afgekeurd. Bovendien vindt de keuring in die gevallen vaak gratis plaats.

Nieuwe regels

De regels voor een APK-keuring worden constant aangepast. Dit is onlangs weer gebeurd, waarbij er nu onderscheid gemaakt wordt tussen benzine en diesel. Daarnaast is de datum van de eerste toelating van invloed op de keuringsinterval. In onderstaand overzicht hebben wij dit zo duidelijk mogelijk weergegeven. Wanneer is uw auto weer aan de beurt? APK Nijmegen bij Autobedrijf De Baaij.

Personenauto’s en lichte bedrijfsvoertigen (<3.500 kg) Brandstof Wanneer keuren?
Datum eerste toelating na 1 januari 2005 Benzine- en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar
Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch) Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Datum eerste toelting vóór 1 januari 2005 Alle Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouder Alle Eens per 2 jaar APK
Datum eerste toelating vóór 1 januari 1960 Alle Geen APK-plicht

Meer informatie over APK Nijmegen? Bekijk dan eens deze interessante video van BOVAG. Bekijk ‘m hier.

APK Nijmegen - Autobedrijf De Baaij