Lentekriebels: 5 tips voor onderweg

 In Blog

De zon en warmere temperaturen hebben even op zich laten wachten, maar de lente lijkt nu écht te beginnen. Dat betekent dat het langer licht is, de dagen langer aanvoelen, we vaker zonder jas naar buiten kunnen én vaker zin hebben om erop uit te gaan. Een dagje naar het strand, naar een pretpark of gewoon naar uw werk rijden. Om ervoor te zorgen dat je voorbereid op pad met het mooie weer, hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

Tip 1: Neem uw zonnebril altijd mee

Door de laaghangende zon in de lente heeft u soms weinig zicht. Dit is vervelend voor u zelf maar is ook erg gevaarlijk voor uw medeweggebruikers. Zorg er daarom voor dat u altijd een zonnebril bij de hand heeft in de auto. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties op de weg en heeft u geen last van knijpende ogen!

Tip 2: Maak uw ruiten goed schoon 

Waarom? Ook dit heeft te maken met de laagstaande zon. Wanneer u vuil of krassen op uw ruit heeft zitten, verslechterd uw zicht nog meer. Dus zorg er niet alleen voor dat u een zonnebril bij de hand hebt, maar ook schonen ruiten heeft!

Tip 3: Check van AnaarBeter

Met het lekkere weer gaan we graag op pad en worden er meer uitstapjes gepland. U kent het wel: ‘Een lekker dagje naar het strand’. Iedereen gaat massaal op pad waardoor de drukte op de weg toeneemt. Wilt u de files graag voorkomen? Check dan altijd www.vanAnaarBeter.nl voor vertrek.

Tip 4: Smeer zonnebrand

Het klinkt misschien gek, maar het is echt aan te raden. Staat u in de file of zit u langer in de auto met volle zon? Smeer dan wat zonnebrand op uw gezicht. Zonder dat u het door heeft kunt u toch verbranden. Denk niet dat dit alleen geldt voor mensen met een cabrio. Dit geldt namelijk voor alle voertuigen, ook met een dicht dak!

Tip 5: Check uw airco

Niet geheel onbelangrijk met de stijgende temperaturen. Het kan gezien worden als een luxe maar inmiddels is een airco onmisbaar. Echter is de airconditioning niet onderhoudsvrij.

Dus wilt u niet voor verrassingen komen te staan op een warme dag? Kom dan gerust even langs of plan een afspraak om uw airconditioning te laten checken.

Recente berichten

Plaats een reactie