Autovakantie? Doe de zomercheck!

 In Blog

De zomer is officieel van start gegaan en dat betekent heerlijke temperaturen, volle terrassen en genieten van een verdiende (verre) vakantie. Maar als u met de auto op vakantie gaat, heeft u dan gedacht aan de zomercheck?

Waarschijnlijk niet, maar wij willen niets liever dan dat onze klanten veilig op vakantie gaan. Daarom is het belangrijk om vóór de vakantie even stil te staan bij de staat van uw auto.

Van de 10 miljoen Nederlanders die jaarlijks op zomervakantie gaan, gaat maar liefst 50% met de auto. De meest voorkomende ‘pech onderweg gevallen’ zijn: de banden, elektronische storingen, accu, defect aan remmen en koelingsproblemen. Wij raden u aan een zomercheck te doen zodra:

  • er veel kilometers worden gemaakt
  • een vakantie met de auto op de planning staat
  • uw auto ouder is dan 5 jaar
  • uw auto onlangs geen grote beurt heeft gehad

Bij Autobedrijf De Baaij willen we problemen met uw auto voorkomen door de zomercheck uit te voeren. Deze controle kost slechts €29,95. Hieronder kunt u lezen op welke punten uw auto o.a. wordt gecontroleerd:

1. In de auto

In dit onderdeel worden allerlei zaken in de auto zelf gecontroleerd. Denk aan het instrumentenpaneel, de kachel ventilator (verwarming), de claxon en de speling van de stuurinrichting (stuurwiel). Ook wordt de werking van de airco hierbij gecontroleerd.

2. Om de auto

In ‘om de auto’ worden alle zaken rondom de auto gecontroleerd. Verlichting voor en achter, reflectoren, ruitensproeiers, ruitenwissers en de ruiten zelf.

3. Onder de motorkap

Onder de motorkap, een plek waar velen liever geen kijkje nemen. Vaak is het geen goed teken als de kap open staat, maar in dit geval wel. De auto wordt gecontroleerd op meerdere punten, denk aan: niveau van rem- en koelvloeistof, accu-controle, v-riemen, radiator en koelslangen.

4. Auto half hoog

U kunt het al raden, in auto half hoog wordt de auto halfhoog gezet en gecontroleerd op de volgende aspecten: bandenspanning, bandprofiel van alle banden, de voorveren en de remmen.

5. Onder de auto

In ‘onder de auto’ ligt de focus op het uitlaatsysteem van uw auto.

Heeft u vragen over de zomercheck? Neem dan gerust contact met ons op of plan uw afspraak.

Recente berichten

Plaats een reactie

Giel van Oers - Autobedrijf De Baaij