Johan weet raad: wintercheck tips

 In Johan weet raad

Johan weet raad

Er écht voor mensen zijn is wat wij belangrijk vinden. Klanten die meer dan tevreden de deur uit lopen, dat is waar wij gelukkig van worden. Maar ook als klanten even niet bij ons in de garage zijn, willen wij hen zo goed mogelijk helpen. Om die reden publiceren wij voortaan elke maand een blog. Blogs waarin tips gegeven worden en waar vragen gesteld kunnen worden, zodat we jullie zo veilig mogelijk de weg op kunnen sturen. Johan bijt het spits af en krijgt een eigen terugkerende rubriek: ‘Johan weet raad’. Het onderwerp van de eerste blog is: ‘hoe kom je veilig de winter door?’ Een wintercheck kan daarbij helpen.

Wintercheck tips– hoe kom je veilig de winter door?

De winter is inmiddels al even onderweg, en we hebben afgelopen maand al direct mogen ervaren wat de gevaren van koning winter kunnen zijn. Op zaterdagochtend 7 januari werden we wakker met een bericht van de NOS, waarin stond dat er al meer dan 200 ongelukken gebeurd waren. Zelfs één met dodelijke afloop. In het achterhoofd houdend dat februari, gemiddeld gezien, de koudste maand van het jaar is leek het ons verstandig om onze klanten wat wintertips te geven. Tips zodat je nét even iets veiliger de weg op gaat. Sommige zullen voor de hand liggend zijn, sommige zullen nieuw zijn.

Wintercheck Tip 1: Winterbanden – winterbanden check.

Winterbanden, bij iedereen eigenlijk wel bekend. Maar lang niet bij iedereen als vanzelfsprekend. In een groot aantal landen zijn winterbanden zelfs verplicht, waaronder Duitsland en Oostenrijk. Let dus op als je een wintersport gepland hebt staan. Daarnaast zijn in Frankrijk, Italië en Zwitserland op sommige wegen winterbanden verplicht. Niet overal dus, maar loop daar geen risico mee!

Wintercheck Tip 2: Controleer de verlichting.

Verlichting is erg belangrijk tijdens winterse omstandigheden, en dan hebben we niet alleen over de koplampen en achterlichten. Juist die ene lamp die je zelden gebruikt, de mistlamp, is erg belangrijk in deze tijd van het jaar. Werkt de lamp naar behoren? Weet u überhaupt waar de mistlamp verstopt zit? Vaak hangt de mistlamp onder de auto of zit de lamp verwerkt in een achterlicht.

Wintercheck Tip 3: Accucheck.

Een accu verliest na verloop van tijd zijn capaciteit en dit kan er in de winter voor zorgen dat uw auto niet meer wil starten. Het controleren van de accu is voor u zelf wat lastiger te doen, maar het is een van de meest voorkomende problemen bij De Wegenwacht. Goed om dit dus voor aanvang van de wintersport te controleren.

Wintercheck Tip 4: Maak geen gebruik van de handrem.

Een klassiekertje, maar toch goed om te vermelden. Als de handrem erop staat kan er vocht in de remleiding komen en dat kan bevriezen. Zet de auto dus in de versnelling, zodat ie geen kant op kan!

Wintercheck Tip 5: Leg altijd iets warms in de auto.

Wij hopen dat dit onze klanten nooit overkomt, maar pech onderweg kan natuurlijk altijd gebeuren. Zorg er daarom voor dat je altijd iets warms in de auto hebt liggen, bijvoorbeeld een warme trui of een deken.

Heeft u wat gehad aan de tips? Of heeft u zelf nog tips die u graag met onze klanten wil delen? Wij horen dit graag, zodat we zo goed mogelijk kunnen helpen! Geen zin om zelf de wintercheck te doen? Neem dan eens contact op met de garage via 024 – 3440424 of kijk alvast op onze wintercheck pagina.

Veilige kilometers!

Team Autobedrijf De Baaij

Recente berichten

Plaats een reactie