Eindejaarsinterview Thijs 2018

thijs-de-baaij-2

Eindejaarsinterview Thijs 2018

Eind december werd onze Thijs gevraagd naar de mooiste momenten in 2018. Een bijzonder jaar, en hij denkt met een glimlach terug aan 2018. Hieronder blikt hij terug op wat er allemaal gebeurde bij Autobedrijf De Baaij. Vanaf nu is hij zelf aan het woord.

“Laten we eens terugblikken op het jaar 2018. We kunnen stellen dat het een mooi jaar is geweest, met genoeg uitdagingen. Ik neem u mee en vertel over allerlei gebeurtenissen het afgelopen jaar.

Op technologisch vlak is er een hoop gebeurd. Zo introduceerden we begin dit jaar de Bosch Connector. Dit is een fantastisch apparaat, wat écht de toekomst gaat hebben. Een kleine slimme gadget, waarmee u te allen tijde kunt controleren of uw auto in goede staat is. Gewoon via uw smartphone. Het bleef echter niet bij de Connector, want 2018 was ook het jaar waarin we onze allereerste volledig elektrische auto afleverde! Een bijzondere primeur, en deze auto zal waarschijnlijk niet de laatste zijn. Onze monteurs zijn klaar voor een toekomst vol elektrische auto’s: ze beschikken allemaal over de kennis om een elektrische auto goed te onderhouden. Wij hebben als autobedrijf geïnvesteerd in nieuwe apparatuur en in onze monteurs, om ook elektrische auto’s de perfecte onderhoudsbeurt te kunnen geven en jullie beter van dienst te kunnen zijn. Wij willen graag voorop lopen en te allen tijde het beste onderhoud aanbieden.

Wat betreft het personeel zijn er in 2018 een aantal wijzigingen geweest. Sebas heeft ons na een dienstverband van 12,5 jaar en Martin na 9 jaar verlaten. Zij kwamen op jonge leeftijd binnen, en gingen na een aantal mooie jaren bij Autobedrijf De Baaij op zoek naar een nieuwe uitdaging buiten de autobranche. Wij wensen hen al het succes voor de toekomst!
Zoals jullie wellicht weten is Johan een tijdje geleden helaas weggevallen als leermeester, maar hebben wij met Rob een geweldige vervanger. Hij begeleidt jong talent in onze garage, zodat zij zichzelf kunnen ontplooien en ontwikkelen. Bovendien is Rob dit jaar vader geworden van een tweeling. Voor hem een bijzonder moment in zijn leven.
Door de enorme drukte hebben wij in mei Theo aangenomen. Zo kunnen wij de vele zoekopdrachten aannemen en op deze manier onze zoekopdrachten sneller invullen. Dit heeft geresulteerd in een mooie stijging van het aantal verkochte auto’s in 2018, wat dus betekent dat wij meer mensen hebben geholpen met het vinden van hun droomauto. Wij zijn hier ontzettend blij mee, want er écht voor mensen zijn zit in ons DNA. Wij vinden dit belangrijk, want daar zetten wij ons iedere dag met veel passie voor in.

Maar ook in 2018, was er meer dan alleen auto's. Afgelopen jaar zijn wij als autobedrijf trotse sponsor geweest van verschillende projecten. Zo zijn wij hoofdsponsor van de Fieldwork Foundation en ben ik actief voor de Stamceldonorbank. Voor het Ronald McDonald huis hebben wij dit jaar twee speciale acties gedaan. Zo sponsorden wij een auto voor hen in samenwerking met andere partijen en zat ik 24 uur lang in het Glazen Huis. Ik haalde samen met mijn mede-bewoners een fantastisch bedrag op van maar liefst €80.000,-.

Bovendien waren er dit jaar een aantal updates. Zo zijn wij sinds dit jaar AVG-proof. De nieuwe wetgeving die 25 mei is ingegaan, hebben wij heel serieus genomen. Natuurlijk gaan wij vertrouwelijk en voorzichtig met uw persoonsgegevens om. Ook voor de maatschappij willen wij graag iets betekenen. Zo gingen wij de laatste vrijdag voor de zomervakantie op bezoek bij de basisschool bij ons om de hoek, basisschool de Aldenhove, om gezonde ijsjes uit te delen en de kinderen een fijne vakantie te wensen. Wat betreft onze garage zijn er ook een aantal updates geweest in en rond de zomervakantie. Zo ging ons Instagram-account live, waar je ons kunt volgen voor nieuwtjes uit de garage, onze occasions en meer. Maar ook ontwikkelden wij een E-book, waarin allerlei handige tips staan voor uw auto en voor wanneer u onderweg bent. Dit E-book is gratis te downloaden via onze website, of af te halen in de garage wanneer u liever een papieren versie heeft.

Op personeelsgebied is er zoals gezegd het een en ander veranderd. Na de zomervakantie gingen wij dus op zoek naar nieuwe monteurs. We kunnen zeggen dat dit geslaagd is, want we hebben drie nieuwe jongens aangenomen. Het team van ons autobedrijf is daarmee weer compleet en bestaat weer uit 5 enthousiaste monteurs. Bovendien werken wij met onze monteurs altijd transparant. De ACM (Autoriteit Consument & Markt) heeft in september ingegrepen om prijzen van occasions transparanter te maken. Bij ons is er echter niets veranderd in onze werkwijze, wij werkten namelijk altijd al transparant. Voor onze klanten is dat wel zo prettig.

In het najaar zijn wij met ons nieuwe team een avondje gaan karten om elkaar eens op een andere manier te leren kennen. Dit was erg gezellig, maar uiteindelijk kon er natuurlijk maar één de winnaar zijn. Theo was voor even onze eigen Max Verstappen. Bovendien organiseerden wij dit najaar onze eerste bandenwisseldag, een wintereditie compleet met erwtensoep voor de klant. Dit werd door onze klanten zeer goed ontvangen. Ook was het voor ons erg prettig: wij hebben op één dag veel klanten kunnen helpen, waardoor wij doordeweeks ons meer konden focussen op regulier onderhoud. Aankomend voorjaar zullen wij opnieuw een bandenwisseldag organiseren, maar dan natuurlijk een zomereditie!

Wij eindigen dit jaaroverzicht natuurlijk met de gebeurtenissen in december. Sinterklaas en zijn Piet kwamen langs bij ons in de garage. Het was een gezellige familiedag en er waren cadeautjes voor de kinderen. Het jaar hebben we afgesloten met een teamuitje; een BBQ workshop en een borrel om te proosten op het mooie jaar wat we met z’n allen achter de rug hebben.

Ik ben enorm trots op mijn team. Wat wij iedere dag voor elkaar krijgen met elkaar op het kleine hoekje hier in de Aldenhof, is bijzonder mooi. Daarom wil ik iedereen persoonlijk bedanken voor 2018, en ik heb veel zin in het nieuwe jaar!”

Thijs de Baaij

24-12-2018