Giel geeft tips: Ruitenwisserbladen

Giel geeft tips

Giel geeft tips: Ruitenwisserbladen

De herfst dient zich aan. Het weer wordt onstuimiger, er valt meer regen en de dagen worden korter. De hoogste tijd om eens te checken of de ruitenwisserbladen nog correct werken. Lees snel verder waarom dit belangrijk is en hoe we samen veiliger de weg op kunnen! En nog een klein dingetje: onderaan dit bericht staat u iets leuks te wachten!

Waarom ruitenwisserbladen vervangen?

Wist u dat slechts 4% van alle Nederlanders zijn ruitenwissers op tijd laat vervangen? Zelfs ruitenwissers van de beste kwaliteit zijn na een maand of twaalf toe aan vervanging. En dat is ook niet gek, want gemiddeld maakt een ruitenwisserblad in zijn 'leven' 150.000 wisbewegingen. Op schone ruiten, maar ook op ijzige en zanderige ruiten.

Vooral nu het slechter weer wordt en eerder donker wordt, is goed zicht van levensbelang. Met slecht werkende ruitenwissers kan het zicht aanzienlijk verminderd worden. Daarom is het van belang dat u voor de winterperiode uw ruitenwissers eens kritisch checkt, en eventueel onderdelen laat vervangen. Beschadigde ruitenwisserbladen zijn vaak de boosdoeners. Laat deze dus tijdig controleren en vervangen. Zo verbetert u uw zicht aanzienlijk, wat zorgt voor een veiligere situatie op de weg!

Wanneer moet ik mijn ruitenwisserbladen vervangen? 

Een versleten ruitenwisserblad is vaak vrij eenvoudig te herkennen. Hoe je dit kunt herkennen?

  • De ruitenwisser laat strepen/vegen achter op een schone ruit
  • De ruitenwissers maken veel geluid
  • Het rubber van de wisser laat los

Hoe voorkom ik slijtage?

Zorg dat er altijd voldoende ruitenwisservloeistof aanwezig is. In de winter mét anti-vries, omdat ijs een van de grootste boosdoeners is van versleten wissers. Het ijs is te scherp voor het rubber, en zorgt hierdoor uiteindelijk voor strepen of vegen. Probeer daarnaast zo veel mogelijk een schone ruit te hebben, zodat de wissers enkel water hoeven te vegen.

Ruitenwisserbladen vervangen bij Autobedrijf De Baaij

Denkt u na het lezen van deze blog nieuwe ruitenwissers nodig te hebben? Dan hebben wij hebben een leuke verrassing voor u. Alle lezers van deze blog krijgen 10% korting op nieuwe ruitenwisserbladen en gratis montage. Het enige wat u hoeft te doen is een printje te maken van deze blog en dit mee te nemen naar de garage. Liever niet printen? Geef dan even bij het maken van de afspraak aan dat u deze blog gelezen heeft.

Bij Autobedrijf De Baaij helpen we u graag veilig op weg. Komt u er zelf niet uit? Kom dan even langs in onze garage om uw ruitenwisserbladen te laten vervangen en profiteer van de korting. U kunt hiervoor direct online een afspraak maken. Heeft u vragen? Neem dan gerust even contact met ons op.

29-10-2018