IJsvrij de wintermaanden door!

cold-snow-winter-frozen

IJsvrij de wintermaanden door!

Het is een van de grootste ergernissen van mensen in de winter en je kent het vast wel… Alle ruiten zijn bevroren en je kunt voorlopig nog niet naar werk. Maar wist je dat je een boete van €230,- kan riskeren wanneer jouw ruiten niet helemaal ijsvrij zijn? En dat geldt voor alle ruiten, zowel voor-, achter-, als de zijruiten. We raden het je aan om dus toch maar te krabben! Of zijn er nog andere mogelijkheden?

Ja die zijn er. Hier volgen een aantal tips om ijsvrij de winter door te komen:

1. De meest efficiënte manier om je ruiten ijsvrij te houden is eigenlijk heel erg simpel: Door gewoon een stuk karton voor je voor- en achterruit te plaatsen zorg je ervoor dat je ruiten ijsvrij blijven. Wel wordt het aangeraden om het stuk karton onder de ruitenwissers te plaatsen zodat ie niet weg kan waaien.
2. Om je ruiten snel te ontdooien kun je ook je airconditioning gebruiken door de ventilator op de hoogste stand ‘recirculatie’ te zetten en recht op de voorruit te richten. De airconditioning blaast namelijk altijd zeer droge lucht in je auto.
3. Niet alleen de buitenkant van je ruiten kunnen bevriezen, ook de binnenkant kan bevriezen of compleet beslaan. Tegen die dampaanslaag kun je de ruit inwrijven met een beetje shampoo of schoonmaakmiddel.
4. Nog een manier om je ruiten te ontdooien, dat vooral de laatste jaren steeds populairder is geworden, is het mengen van twee delen alcohol met één deel water en het op je ruit te sprayen.

Wij hebben ook wat tips voor wat je niet moet doen in de koude wintermaanden:
1. Giet geen warm water over je beijzelde ruiten, want dan kunnen die barsten. Ook het fabeltje van de ‘aardappel’, waarbij je een halve pieper op je ruit insmeert, wordt afgeraden. Dat maakt namelijk vieze strepen op je ruit en beperkt dus je zicht.
2. Laat tijdens het krabben van je ruit niet de motor warmlopen. Dat is namelijk slecht voor het milieu en de motor, je ademt de ongezonde gassen in tijdens je werkzaamheden en de motor warmt eigenlijk nauwelijks op.
3. Als je de auto gaat parkeren terwijl het vriest (of gaat vriezen), kun je beter geen handrem gebruiken. Je kan dan het beste de auto parkeren in zijn versnelling. De handrem kan namelijk vastvriezen.

Met deze tips hopen we dat de wintermaanden wat dragelijker worden en dat men in de ochtend sneller op weg kan. Heb jij nog handige tips om ijsvrij de winter door te komen? Laat het ons dan weten!

Wil jij nou op de hoogte blijven van nieuwtjes, occasions en/of meer handige tips? Volg ons dan op onze Facebook of neem een kijkje op onze website!

22-11-2019