Hé, Er zit kak op m’n lak!

man-hand-car-black

Hé, Er zit kak op m’n lak!

Wist jij dat vogelpoep zeer schadelijk is voor de lak van je auto? Het verwijderen van vogelpoep is dus van groot belang, maar hoe verwijder je de harde uitwerpselen van onze gevleugelde vrienden zonder krassen op de auto te krijgen?

Vogelpoep is, zeker aan de kust waar vogels veel eiwitrijke vis eten, erg chemisch. De uitwerpselen branden vrijwel direct in de lak en kunnen zo doffe plekken en zelfs lakbeschadigingen veroorzaken. Vooral bij warme temperaturen is de kans nog groter dat de zuren die in de vogelpoep zitten ‘vreten’ in je autolak.

Grote verschillen in temperatuur vergroten het probleem doordat de lak onder de uitwerpselen minder snel uitzet en krimpt, wat ook tot kleine beschadigingen leidt. Het is dus van groot belang dat je zulke plekjes direct schoonmaakt, wanneer dat niet kan zullen de uitwerpselen indrogen en hard worden. Wanneer je dan de plekjes probeert te verwijderen loop je het risico op krassen in je lak.

Hoe moet je vogelpoep dan verwijderen? Door de uitwerpselen week te maken veeg je ze gemakkelijker van de lak. Dat doe je door water op de vogelpoep te gieten en vervolgens een paar dubbelgevouwen krantenpagina’s er overheen te leggen. Diezelfde krant overgiet je vervolgens ook rijkelijk met water, waarna het geheel een minuut of 20 moet intrekken. Vervolgens verwijder je de krant en wrijf je de weke uitwerpselen weg met een droge doek.

Naast vogelpoep zijn ook dode insecten erg schadelijk voor je lak. Die kunnen eveneens met dezelfde methode worden verwijderd. Wanneer je je autolak regelmatig goed in de was zet, wordt de lak minder snel aangetast door hars, dode insecten en vogelpoep. Al neemt het niet weg dat je deze boosdoeners zo snel mogelijk moet verwijderen om permanente schade te voorkomen.

Wil jij nou op de hoogte blijven van nieuwtjes, occasions en/of meer handige tips? Volg ons dan op onze Facebook of neem een kijkje op onze website!

11-04-2019