Lentekriebels

debaaijlente-1

Lentekriebels

Lentekriebels… het is misschien nog niet aan moeder Natuur te merken maar de lente hangt natuurlijk al weken in de lucht. Het is tijd om weer te genieten van de frisse lucht en bloemen die uit de grond schieten. Tijd om weer in de auto te stappen en lekker naar buiten te gaan.

Maar is uw auto wel klaar om weer zomaar de weg op te gaan. In winterdagen, en al helemaal in het afgelopen jaar, wordt de auto iets minder gebruikt dan gemiddeld en staat de auto dus ook vaker stil. Soms voor vele dagen achter elkaar en dat kan voor problemen zorgen, bijvoorbeeld onder de motorkap. Check daarom altijd eerst even goed de volgende dingen voordat u al het lenteplezier tegemoet rijdt:

  • - Controleer het vloeistofpeil van uw auto: Denk hierbij aan het controleren van de motorolie, koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof en de remvloeistof van uw auto. Iets als remvloeistof is van levensbelang en daarom raden wij het aan om hier altijd even goed naar te kijken. Weet u het niet zeker? Kom dan even langs bij De Baaij en wij kijken er graag even naar.

 

  • Slangencheck: Dit punt sluit natuurlijk aan op het punt hierboven. Kijk of er niks lekt in en onder de auto. Vindt u toch een vlek onder de auto, en bent u er zeker van dat het van uw auto afkomt, dan kan het goed zijn dat een van de bovenstaande vloeistoffen niet meer voldoende aanwezig is.

 

  • Bandencheck: Inspecteer de bandenspanning en check de slijtage van de banden. Rijdt u nog op winterbanden? Dan raden wij het aan om deze spoedig te verwisselen naar zomerbanden. (Wist u trouwens dart ruim 60% van de Nederlandse autorijders met een te lage bandenspanning rijdt? Opmerkelijk veel want een goede bandenspanning kan u al zo’n €150,- per jaar besparen.)

 

  • Lampencheck: Controleer of alle lampen het nog doen. Denk hierbij aan het remlicht, uw voor- en achterlichten, knipperlichten en de parkeerlichten.

 

  • Batterijcheck: Niks is zo vervelend dan een mooie dag uitgestippeld te hebben, je stapt de auto in, klaar om te gaan, je steekt de sleutel in het contact en…. Niks!? De accu is leeg. Check daarom altijd even de accu op corrosie, waar deze zich verbindt en zorg ervoor dat de batterij schoon is en stevig vastzit.

 

  • Last but not least… Ruitenwissercheck: Test even of deze nog goed werken. Want Nederland blijft Nederland en er kan hier altijd een lentebuitje tussendoor vallen.

Is uw auto met vlag en wimpel geslaagd voor deze test? Dan wensen wij u veel tourplezier en heel veel lentekriebels. Twijfelt u of uw auto wel lente-klaar is? Kom dan langs bij Autobedrijf De Baaij en voor maar  €35,- doen wij deze lentecheck graag voor u!

10-05-2021