Hoe maak ik mijn auto schoon? - Coronavirus

89912113_2247557202013610_2952748930342846464_o

Hoe maak ik mijn auto schoon? - Coronavirus

De bizarre tijden waarin we momenteel leven vragen ook om bizarre maatregelen. Binnen blijven tussen vier muren en sociaal contact vermijden zijn maatregelen die nou eenmaal niet in onze aard zitten en heel ongewoon voelen. Qua hygiëne moeten we onze handen vaker en beter wassen om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar hoe zit dat dan met de hygiënemaatregelen voor in je auto? Zijn de oppervlakten in je wagen gevoelig voor verspreiding? Hoe lang blijven bacteriën zitten in je auto? Hoe reinig ik mijn auto het beste? Je leest het in onze nieuwe blog:

Het coronavirus kan blijven zitten op vele oppervlakten die je aanraakt en kan dan ook voor een bepaalde tijd besmettelijk blijven. De overlevingskans van het virus verschilt wel per type oppervlakte, zo kan het virus bijvoorbeeld drie dagen overleven op een oppervlakte van plastic en blijft het dus ook besmettelijk. Hoe zit dat dan met het interieur van je auto? Bij het rijden raak je veel dingen aan met je handen en blijven er dus overal ook veel bacteriën achter. Tijd dus voor een grote schoonmaak!

1. Water en zeep
Het meest geschikte middel om het interieur van je auto schoon te maken is gewoon water en zeep, maar ook schoonmaakmiddelen op alcoholbasis zijn geschikt. Die kun je gebruiken om het stuurwiel, de schakelpook, het dashboard, de richtingaanwijzers maar ook de stoelbekleding mee te ontsmetten.

2. Niet met bleekwater
We raden het je in ieder geval af om bleekwater of waterstofperoxide te gebruiken! Daarmee dood je misschien wel het coronavirus, maar beschadig je ook het interieur mee. Kom ook niet met ammonia aan de digitale schermen in je auto. Die hebben vaak een coating om vingerafdrukken of spiegeling tegen te gaan en die raakt nu eenmaal beschadigd van ammonia.

3. Niet te veel water
Is de bekleding van je auto van stof? Dan is een mix van (af)wasmiddel en water al geschikt. Let wel op, gebruik niet té veel water! Dat kan namelijk in je bekleding trekken en uiteindelijk schimmel veroorzaken. En dat is niet erg fris kunnen we je vertellen.

4. Voorzichtig met leer
Heb je toevallig leren bekleding? Pas dan goed op! Het meeste leer is gekleurd. Dus als je dat wilt schoonmaken, moet je niet al te hard poetsen, want anders schrob je de gekleurde bovenlaag weg. Dit kun je vaak goed zien in oudere auto’s met licht leer, dat op sommige plekken donker begint uit te slaan. Wil je het maximale eruit halen en je auto zo schoon mogelijk maken? In dat geval moet je dan een leercleaner gebruiken en daarna een leerconditioner.

Ohja, we adviseren ook om direct je handen weer te wassen als je klaar bent met het schoonmaken van het interieur van je auto. En doe dat ook altijd vóórdat je een ritje gaat maken, anders breng je de narigheid die je hebt weggepoetst zo weer terug. En dat is niet wat je wil.

Stay safe mensen. Was je handen goed, let goed op elkaar en houd minimaal 1,5m afstand van een ander!

Wil jij nou op de hoogte blijven van nieuwtjes, occasions en/of meer handige tips? Volg ons dan op onze Facebook of neem een kijkje op onze website!

23-03-2020