Dé perfecte vakantieauto

pexels-photo-24698

Dé perfecte vakantieauto

De zomervakantie is weer in het vizier en dat betekent voor veel families; op reis! Met heel het gezin 10 uur lang hutjemutje in een warme auto zitten op weg naar het zuiden van Frankrijk kan een hoop irritatie en onrust opwekken. Bovendien moet er, naast drie kinderen en de hond, ook ruimte in de auto zijn voor de tenten, stoelen, de tafel, luiers, eten, drinken, zwemspullen, wandelspullen, spelletjes, de barbecue, het rubberen bootje en de kinderwagen. Al met al, een hele opgave. Wij helpen jou met de zoektocht naar dé perfecte gezinsauto om op vakantie te gaan!

Ruimteaanbod: Wellicht het belangrijkste punt als het gaat om de perfecte gezinsauto om op vakantie mee te gaan. Want juist tijdens de lange vakantierit moet iedereen voldoende been- en beweegruimte hebben, anders wordt het wel een hele lange zit. Ook de bagageruimte moet voldoende ruim zijn om alle vakantiebagage kwijt te kunnen.

Veiligheid: Hoe veiliger je auto, hoe beter. Zowel voor jezelf en je passagiers. Je wilt natuurlijk niet dat je schatjes op de achterbank een risico lopen. Natuurlijk moet je ook denken aan de veiligheid van andere weggebruikers waaronder voetgangers. Informeer ook altijd tijdens een proefrit naar de standaarduitrusting van de door u gekozen uitvoering.

Zuinigheid:
De auto is voor de vakantie altijd zwaarbeladen, de airco draait overuren draaien en als je de bergen in gaat, stijgt het brandstofverbruik behoorlijk. Dat ga je natuurlijk ook merken in je portemonnee. Het wordt dus aangeraden om een zuinige gezinsauto aan te schaffen. Natuurlijk zijn er ook een hoop tips om relatief gemakkelijk brandstof te besparen tijdens de vakantierit.

Uitrusting: Happend naar frisse lucht als je even een 5-minuten-pauze neemt bij een tankstation langs de snelweg? Daar kun je natuurlijk niet elke keer op teren. Zorg er dus altijd voor dat de auto uitgerust is met een airco-systeem. Een navigatiesysteem is ook geen overbodige luxe wanneer je in het buitenland bent.

Proefrit: Last but not least, de proefrit! Als je vlak voor de vakantie een proefrit gaat maken met de nieuwe gezinsauto, doe dit dan niet alleen maar met het hele gezin. Zo kun je kijken of iedereen genoeg been- en beweegruimte heeft. Maak ook niet alleen maar een ‘blokje om’ maar neem er goed je tijd voor. Maak een uitgebreide proefrit waarin je handelingen uitvoert die je normaal ook zou doen, bijvoorbeeld het in-en-uit parkeren op een drukke parkeerplaats.

Ben jij na het lezen van deze blog helemaal klaar om op vakantie te gaan? Veel plezier dan en geniet ervan!

Wil jij nou op de hoogte blijven van nieuwtjes, occasions en/of meer handige tips? Volg ons dan op onze Facebook of neem een kijkje op onze website!

31-05-2019