Roadtrip à la d'Baaij

prague

Roadtrip à la d'Baaij

Heb jij nog geen vakantieplannen gemaakt voor in de zomer? Heb jij geen zin om met de schoonfamilie te fietsen door de Ardennen? Of komt dat all inclusive hotel aan de Turkse kust onderhand wel je neus uit? Nou, dan hebben wij dé oplossing voor jou: de Roadtrip à la d’Baaij. Deze roadtrip zal je langs vele mooie en historische plekken in Europa leiden. Dus pak een goede reiskoffer in, laadt de auto zo vol mogelijk en gaan met die banaan!

Onder het mom van ‘liever een goede buur dan een verre vriend’, begint deze roadtrip bij de hoofdstad van onze vriendelijke buren: Berlijn.
Deze oude, rauwe maar prachtige stad is zeker de moeite waard om te bezoeken. Niet alleen om de roemruchte geschiedenis die ooit de stad in tweeën splitste, maar ook om de vele bezienswaardigheden. Berlijn is tevens het culturele hart van Duitsland en dat merk je aan de vele musea, evenementen en festivals die het hele jaar door georganiseerd worden.

Nadat je alles, of ja zoveel mogelijk, in Berlijn hebt gezien, gaan we naar de volgende bestemming. Tevens ook een hoofdstad; Praag. Het historische deel van de hoofdstad van Tsjechië is goed bewaard gebleven, zo goed dat je er bouwwerken en stijlelementen uit allerlei eeuwen terugziet in het straatbeeld. Dat de stad Praag bekend staat als ‘De Gouden Stad’ is natuurlijk ook niet voor niks. Het komt erop neer dat je Praag een keer in je leven gezien moet hebben.

Door naar de volgende hoofdstad: Budapest. Deze prachtige stad, gelegen in Hongarije, bestaat uit twee gedeeltes: Boeda samen met Óbuda op de linkeroever en Pest op de rechteroever. Naast de vele bezienswaardigheden, kun je in Budapest ook lekker ontspannen en uitgaan. Dompel jezelf onder in een heet waterbad in één van de prachtige badhuizen of ga op stap in het levendige centrum. In Budapest kan het allemaal.

De vierde stad van deze roadtrip is het wonderschone Wenen. Naast dat Wenen de hoofdstad is van Oostenrijk, is het ook de meest belangrijkste stad van het land op het gebied van cultuur, wetenschap, entertainment en geschiedenis. Niet voor niets dat de stad jaarlijks ongeveer zes miljoen toeristen trekt, waaronder ongeveer honderdduizend Nederlandse toeristen. Waar Wenen vroeger nog tientallen kilometers verwijderd lag van het communistische Oost-Europa, is het nu uitgegroeid tot een bruisende metropool waar klassieke bezienswaardigheden worden afgewisseld met veel leuke evenementen en hippe plekjes.

We zeggen Oostenrijk gedag, en rijden door naar het zuiden van Frankrijk: naar de Côte d’Azur. Het is namelijk tijd voor zon, zee en strand. Na al die culturele en historische steden gezien te hebben, gaan we even lekker uit wapperen aan de azuurblauwe Middellandse Zee. Naast de mooiste standen en de prachtige zee, bolt de Côte d’Azur uit van de leuke, gezellige en mooie dorpjes en stadjes. Het is een genot om langs de kust te rijden, tevens een van de mooiste stukjes van deze hele roadtrip, en het gaat lastig worden om deze plek weer te verlaten.

Maar we moeten door. De volgende bestemming staat alweer op ons te wachten: Viva España, vamos a Barcelona! Deze prachtige stad, gelegen in het noordoosten van Spanje, is al jaren een grote trekpleister voor Nederlandse toeristen. De combinatie van perfecte winkelstad, vele mooie bezienswaardigheden, de stranden, de ligging aan het water en het heerlijke eten maken van Barcelona een ware topbestemming. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde Sagrada Familia, het meesterwerk van Gaudí dat sinds 1882 nog steeds in de steigers staat.

Na een paar dagen in Barcelona gespendeerd te hebben, kruisen we het noorden van Spanje door. Op naar de volgende locatie: Het surf-walhalla van Europa: Biarritz. Deze elegante badplaats heeft door de jaren heen echt haar charme weten te bewaren. De wilde kuststrook, met grote rotsen die geslepen zijn door de golven en lange zandstranden, is perfect om lekker te ontspannen of een van de vele wateractiviteiten te doen. Geen ruimte meer in de auto om een surfbord mee te sjouwen? Geen probleem, bij de vele surftentjes kun je altijd wel een mooie surfplank huren.

En dan zit de roadtrip er bijna alweer op… Tijd voor de laatste bestemming: Destad van de liefde, we hebben het natuurlijk over Parijs. ‘Oui oui mon cherie, nous allons à Paris’. Deze gigantische metropool, tevens de hoofdstad

van Frankrijk, telt meer dan elf miljoen inwoners en is op het gebied van politiek, cultuur en economie een van de allerbelangrijkste steden ter wereld. Het zijn vooral de vele historische en culturele hoogtepunten die je gezien moet hebben. Denk hierbij aan de Eifeltoren, het Louvre of de Sacre Coeur. De romantische straten met vele terrasjes zorgen er mede voor dat romantiek onlosmakelijk aan Parijs verbonden lijkt te zijn.

Parijs was de laatste stad van deze ‘Roadtrip a la d’Baaij’ en we kunnen weer terug naar de oudste, tevens mooiste, stad van Nederland: Nijmegen. In totaal is deze roadtrip zo’n 5.435 kilometer rijden, en dat is te d

oen in een uurtje of 54. Dat raden wij natuurlijk af om te doen. Neem je tijd, zowel in de steden als op de weg. Geniet van alles wat je tegenkomt en van wat je ziet, neem het in je op en maak zoveel mogelijk mooie herinneringen. Wij denken dat dat, aan de hand van deze roadtrip, wel goed moet komen. Wij wensen jou daarom een hele fijne, en voornamelijk veilige, vakantie toe!

 

Wil jij nou op de hoogte blijven van nieuwtjes, occasions en/of meer handige tips? Volg ons dan op onze Facebook of neem een kijkje op onze website!

20-06-2019