Veilig naar Winter Wonderland

pexels-photo-1427512

Veilig naar Winter Wonderland

De winter wil in ons koude kikkerlandje nog niet echt doorkomen. En voor de liefhebbers van sneeuw is dat natuurlijk een groot gemis. Nóg een reden dus om je winterkleren in te pakken en te kiezen voor een skivakantie in Oostenrijk of Zwitserland. Zorg dan wel dat je auto goed voorbereid is voor deze trip! Wij geven je tips om veilig in Winter Wonderland aan te komen:

1. Neem je gevarendriehoek en veiligheidshesjes mee
We hopen er natuurlijk niet op, maar toch kan het zo zijn dat je met pech langs de weg komt te staan. Als dan het zicht op de weg ook nog eens slecht is kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is daarom van groot belang dat je goed voorbereid bent en altijd checkt per land welke items verplicht zijn om in de auto mee te nemen.

2. Tank op tijd
Zorg dat je altijd op tijd de tank van je auto volgooit. Zit de tank nog voor een kwart vol? Stop dan bij de dichtstbijzijnde benzinepomp. Het laatste wat je wil is namelijk in Duitsland in een hele lange file terechtkomen terwijl je tank zwaar in het rood staat.

3. Sneeuwkettingen
Een sneeuwketting is een hulpmiddel dat wordt aangebracht om de banden van auto’s en ander voertuigen om betere grip te vergrijgen op besneeuwde ondergrond. De kans is groot dat je onderweg naar je winterbestemming sneeuw tegen gaat komen. Neem daarom altijd sneeuwkettingen mee.

4. Slotontdooier
Heeft het een avondje flink gevroren? Neem dan altijd een busje slotontdooier mee. Dat voorkomt afgebroken sleutels en zorgt ervoor dat jij weer een stuk sneller de weg op kan.

5. Zorg voor voldoende ruitenvloeistof.
Zorg altijd dat je extra voorraad ruitenvloeistof meeneemt op reis. Op de weg naar de witte bergtoppen in de Alpen kom je veel strooizout tegen. Dat zout vermengt zich met het vocht van het wegdek en zorgt zo voor slecht zicht. Je sproeit dus gemiddeld veel vaker dan in Nederland het geval is.

6. Neem warme kleren mee.
Auto’s zijn in principe niet gewend aan barre weersomstandigheden. Het kan zomaar voorkomen dat de motor er mee stopt en dat jij met -10 langs de weg staat. Zonder verwarming wordt een auto binnen de kortste keren een grote ijskast. Zorg er dus voor dat je altijd genoeg warme kleren, dekentjes en sokken meeneemt, zodat jij en je familie niet in ijspegels veranderen.

7. Bewaar je belangrijke gegevens in een mapje in het dashboardkastje?
Het wordt aangeraden om noodnummers, paspoorten, informatie over de accommodatie en al je andere belangrijke gegevens veilig op te bergen in het dashboardkastje. Zo heb je deze altijd bij de hand en hoef je, indien nodig, niet alles overhoop te halen.

Met deze tips op zak hopen wij dat jij veilig en wel op je winterbestemming terecht komt. En dan rest ons alleen nog te zeggen... Veel plezier in de sneeuw!

Wil jij nou op de hoogte blijven van nieuwtjes, occasions en/of meer handige tips? Volg ons dan op onze Facebook of neem een kijkje op onze website!

30-01-2020