10 autovakantie tips voor een veilige zomer

haal-en-brangservice

10 autovakantie tips voor een veilige zomer

Het is vakantie, heerlijk! Wist u dat bijna 70% van alle autobezitters met de auto op vakantie gaat? U bent er zelf waarschijnlijk helemaal klaar voor, maar is uw auto dat ook? Het wordt hard werken voor ‘m. Om de vakantie veilig door te komen geven we 10 autovakantie tips voor een veilige zomer. Heeft u er al aan gedacht om een milieusticker te regelen…?

1. Check de vloeistoffen van de auto

Voor een mens is het belangrijk om elke dag genoeg te drinken. Auto’s hebben ook voldoende vloeistof nodig. Alleen ligt dit bij een auto net wat ingewikkelder. Een auto gebruikt verschillende vloeistoffen. De koel-, rem- en ruitenvloeistof zijn bij de meeste mensen wel bekend. Ook bij de olie voor in de auto gaat er vaak wel een lampje branden. Een wat onbekendere vloeistof is die voor de stuurbekrachtiging. Al deze vloeistoffen moeten voldoende aanwezig zijn, zodat uw auto in goede conditie blijft.

Een vloeistofcheck is bij Autobedrijf De Baaij helemaal gratis. Let wel: dit gaat alleen om de controle. Moeten we iets bijvullen? Dan brengen we dit wel in rekening.

2. Controleer de werking van de airco

De werking van de airco neemt naar verloop van tijd wat af. Werkt uw airco nog naar behoren? In ons klimaat waarschijnlijk wel, maar vergeet niet dat het in het zuiden van Europa een stuk warmer kan zijn. Laat daarom uw airco controleren voordat u op vakantie gaat. In deze blog geeft Johan allerlei tips over de airco.

3. Neem altijd een extra fles olie mee 

Elke motor verbruikt olie, maar het verbruik kan wel verschillen. Met name als de motor hard moeten werken, bijvoorbeeld bij lange afstanden of een bergrit, dan verbruikt de motor meer olie. Controleer het oliepeil dus voor je weggaat, maar ook terwijl je nog op vakantie bent. Neem voor de zekerheid altijd een extra flesje olie mee. Deze zijn bij ons verkrijgbaar in de garage.

4. Plan een zomercheck

Om problemen op vakantie te voorkomen bieden wij nu een zomercheck aan bij Autobedrijf De Baaij. De zomercontrole kost slechts €29,95 en hierbij wordt uw auto gecontroleerd op meer dan 30 punten!

5. Controleer welke bagage verplicht is

Elk land heeft zo zijn eigen regels. Wist u dat een brandblusser verplichte bagage is in België? Niet voor auto’s op Nederlands kenteken, maar wel als u daar wellicht een auto zou huren. In Kroatie is elke automobilist verplicht om reserveverlichting bij zich te hebben. De ANWB heeft hier een handig overzicht voor gemaakt. Bekijk het overzicht hier.

6. Op hoge toeren rijden in de bergen

Gaat u de bergen in? Zorg er dan voor dat uw auto voldoende toeren draait. Als u met een te laag toerental rijdt wordt de motor zwaarder belast, waardoor deze uiteindelijk zelfs oververhit kan raken.

7. Neem schadeformulieren mee

We hopen natuurlijk dat ze niet nodig zullen zijn, maar toch is het goed om ze te allen tijden in de auto te hebben liggen. Geen zin in formulieren? Download dan de SchadeApp.

8. Controleer of u een vignet nodig heeft

Dat we voor steden in Duitsland een milieuvignet moeten hebben weten we inmiddels wel. Maar wist u dat dit ook voor Parijs geldt? Controleer voordat je in de auto stapt welke eisen verschillende landen en-/of steden stellen.

9. Kies voor pechhulp van Bosch

Er is niets vervelender dan met pech langs de weg staan. Hier wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf zijn. Met de Pechhulp van Bosch wordt bij pech alles goed en snel voor u geregeld. Groot voordeel: de pechhulp is niet persoonsgebonden, maar degene die in de auto rijdt is verzekerd van mobiliteit.

Bekijk hier meer over Bosch pechhulp.

10. Bereid uw route voor

Tot slot, bereid uw route voor. Ga voorbereid op pad om zo ellenlange files te voorkomen en discussies in de auto te vermijden. Geniet van uw vakantie!

Meer vragen of autovakantie tips? Wij zijn altijd bereid om u veilig op weg te helpen. Neem contact op via 024 – 3440424 of via onze website.

27-07-2017