10 tips voor veilige herfstkilometers

haal-en-brangservice

10 tips voor veilige herfstkilometers

De herfst is het jaargetijde met de meeste verrassingen: gladde wegen, laagstaande zon, regen en meer kans op files. Bovendien is het later licht en vroeger donker. Opletten dus! In deze blog helpen wij u veilig op weg. Lees snel onze tips voor veilige herfstkilometers.

1. Zorg dat uw koplampen goed werken

Laat uw koplampen controleren bij een specialist. Heeft u last van een doffe koplamp? Dan kan koplampen polijsten uw zicht en zichtbaarheid aanzienlijk vergroten. Bij Autobedrijf De Baaij kost dit slechts €55,- per koplamp.

2. Zet altijd uw koplampen aan

Ook bij laagstaande zon kan dit uw zichtbaarheid aanzienlijk vergroten. Door de schittering bent u voor tegenliggers vaak lastig te zien. Uw koplampen zorgen voor een verhoogde zichtbaarheid.

3. Laat uw auto tijdig controleren 

Heeft u uw auto al eens grondig laten controleren? Bij een wintercheck wordt uw auto voor slechts €29,50,- op meer dan 30 punten gecontroleerd. Zo zorgt u dat u veilig de weg op gaat.

4. Houd voldoende afstand

Dit geldt natuurlijk niet alleen in de herfst, maar gezien de onvoorspelbare weersomstandigheden adviseren wij om minimaal 2 seconden afstand te houden van uw voorligger. Dit geeft u voldoende tijd om te reageren op onverwachte gebeurtenissen.

5. Bandenwissel

Een nat wegdek kan erg verraderlijk zijn voor bestuurders. Met name de plekken die in de zomer totaal niet gevaarlijk zijn kunnen opeens voor gevaarlijke situaties zorgen. Wat te denken van de witte strepen op de weg, een putdeksel of bladeren van een boom. Maak hier een afspraak voor een bandenwissel.

6. Bewaar een zonnebril in de auto

Het is wellicht niet altijd zonnig, maar een laagstaande zon kan uw zicht aanzienlijk verminderen. Zorg dat er altijd een prettige zonnebril in de auto ligt.

7. Vervang uw ruitenvloeistof

Het kwik kan ook in de herfst al dalen. Denk eraan om uw ruitenvloeistof te vervangen door een ruitenvloeistof met anti-vries.

8. Ga niet vermoeid de weg op

Wist u dat één op de vijf ernstige ongelukken komt door vermoeidheid?

9. Rijd niet te lang achter elkaar

Rijd niet langer dan maximaal 2 uur achter elkaar. Duurt de rit nog langer? Neem dan een kwartiertje pauze en vervolg daarna de route. Heeft u écht geen energie meer? Neem dan een korte powernap van maximaal 20 minuten.

10. Zet de verwarming niet te hoog

Wij snappen dat het verleidelijk is om de verwarming lekker hoog te zetten. Toch is dit niet aan te raden, omdat dit ervoor zorgt dat u slaperig kunt worden.

Heeft u vragen of tips over veilige herfstkilometers? Wij zijn altijd bereid om u veilig op weg te helpen. Neem contact op via 024 – 3440424 of maak een afspraak via onze website.

28-09-2017