Skivakantie voor de deur? 10 tips voor een veilige reis!

afbeelding-skivakantie-blog

Skivakantie voor de deur? 10 tips voor een veilige reis!

Wanneer u op reis gaat naar één van de populaire ski-landen in Europa, is het belangrijk dat uw auto in goede staat is zodat u veilig van A naar B komt. Heeft u al een skivakantie op de planning en legt u de reis af per auto? Wij geven u graag tips voor een veilige autovakantie naar de sneeuw. Lees ze snel hieronder!

1. Zorg voor winterbanden onder uw auto

Reist u naar een van de populaire ski-landen in Europa als Oostenrijk, Frankijk, Zwitserland of Duitsland? Winterbanden zijn dan verplicht! Vergeet dus niet om winterbanden onder uw auto te laten leggen.

2. Neem sneeuwkettingen mee op skivakantie

Wanneer u in de sneeuw gaat rijden, neem dan sneeuwkettingen mee en zorg dat deze binnen handbereik zijn. Wegen waar sneeuwkettingen verplicht zijn, worden aangegeven met en verkeersbord. Zo kunt u makkelijk herkennen wanneer u verplicht bent sneeuwkettingen te gebruiken. Sneeuwkettingen zijn bij ons verkrijgbaar vanaf € 40,-, afhankelijk van de maat van uw banden. Meer weten over sneeuwkettingen? Bel ons gerust of stuur een mailtje naar info@autobedrijfdebaaij.nl.

3. Tweede reservesleutel

Zorg ervoor dat u een tweede sleutel meeneemt op reis. Zo kunt u nooit buiten uw auto worden gesloten.

4. Pas uw rijstijl aan wanneer u in de bergen rijdt

Rijden in de bergen vraagt om een aanpassing van het rijgedrag. Laat uw auto niet in een te laag toerental een berg op zwoegen. Rijd u vol gas en versnelt de auto niet? Schakel dan een versnelling terug.

5. Check wat u verplicht bent mee te nemen in de auto

Binnen de EU hebben landen verschillende regels wat betreft de verplichte items in de auto. Voorkom onnodige boetes van lokale politieagenten en check de website van de ANWB zodat u voorbereid op reis gaat.

6. Beperk oponthoud onderweg

U kunt sommige dingen van te voren voorbereiden zoals het aanschaffen van vignetten vooraf online, het klaarleggen van ouderwetse kaarten het navigatiesysteem en een overnachting van tevoren vastleggen. Zo rijdt u sneller van A naar B.

7. Zorg voor ruitenvloeiersproeistof met antivries

Er bestaan twee soorten ruitensproeiervloeistof: een zomer- en een winterversie. De winterversie bevat antivries en is daardoor bestand tegen lagere temperaturen. Zorg ervoor dat u in lage temperaturen altijd gebruik kan maken van uw ruitensproeiervloeistof en vervang zomervloeistof voor de wintervloeistof!

8. Gebruik van de handrem aanpassen

Uw handrem kan in de winter bij lage temperaturen vastvriezen. Om dit te voorkomen kunt u de handrem niet gebruiken, wanneer dit mogelijk is.

9. Neem een zonnebril mee voor de laagstaande zon

Rijdt u in sneeuwachtig gebied en komt de zon ineens door? De felle, laagstaande zon kan voor verminderd zicht zorgen. Onze tip? Check de weersvoorspellingen voordat u vertrekt. Altijd handig: zorg dat u altijd een zonnebril in de auto heeft liggen, zodat u altijd voorbereid bent wanneer het zonnetje gaat schijnen.

10. Houd voldoende afstand

Op gladde wegen is uw remweg langer en bovendien heeft u in de winter vaak te maken met onvoorspelbare weersomstandigheden. Wij adviseren u daarom minimaal 2 seconden afstand te houden tot uw voorligger. Zo heeft u voldoende tijd om te reageren op onverwachte gebeurtenissen.[/vc_column_text][vc_column_text]Wilt u uw auto helemaal voorbereiden op de winter? Doe dan de wintercheck bij Autobedrijf de Baaij, waarbij uw auto op meer dan 30 punten wordt gecontroleerd. Meer informatie over de wintercheck leest u hier. Heeft u na het lezen van deze tips nog opmerkingen of vragen? Wij zijn altijd bereid u veilig op weg te helpen. Neem contact op via 024-3440424 of maak een afspraak via onze website.

21-11-2018