5 tips voor veilige voorjaarskilometers

haal-en-brangservice

5 tips voor veilige voorjaarskilometers

De laatste officiële wintermaand gaat van start! Voorzichtig durven wij al te denken aan het voorjaar en dat betekent de overgang van de winter naar het voorjaar. Voor u, maar natuurlijk ook voor uw auto! Om u door deze laatste wintermaand te helpen doorstaan, hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

1. Zet altijd uw koplampen aan

De zon komt gelukkig vaker door in maart, maar de zon staat nog steeds laag. Zorg er daarom voor dat u altijd uw koplampen aanhebt bij laagstaande zon! De koplampen zorgen ervoor dat u een verhoogde zichtbaarheid hebt voor tegenliggers op de weg.

2. Let op gladheid

Toch kan het af en toe nog flink afkoelen in maart. Daarom willen wij u erop attenderen op te blijven letten wanneer het geregend heeft en de temperatuur ’s nachts tegen vriespunt aan heeft gezeten. Het kan in de ochtend glad zijn dus verlaag waar nodig uw snelheid en houd voldoende afstand!

3. Controleer uw vloeistoffen

Gaat u nog op wintersport deze maand? Zorg er uiteraard voor dat u uw winterbanden nog onder uw auto heeft en kijk uw vloeistoffen na voor vertrek! Check de koelvloeistof, remvloeistof, ruitenvloeistof, stuurbekrachtigingsvloeistof en het oliepeil. Het rijden van lange afstanden en het maken van bergritten vergt namelijk veel energie van uw auto. Lees meer over de vloeistofcheck

4. Overweeg een Bosch Connector

Heeft u de Bosch Connector al? Met de Bosch Connector krijgt u inzicht over uw kilometers, verbruik en ziet dit apparaat exact wanneer er een foutcode in uw auto bevindt. Op deze manier kunnen wij u (ook op afstand) direct helpen en adviseren. Meer grip over uw veiligheid en kosten in één! Meer lezen over de Bosch Connector, klik dan hier.

5. Bandenwissel

Wanneer het kwik stijgt en de temperatuur boven de 10 graden blijft, is het weer tijd voor het wisselen van uw winterbanden naar zomerbanden. Dit jaar zal het omwisselen van uw banden iets anders gaan dan voorgaande jaren. We plannen dit jaar alle bandenwissel op zaterdagen, hier volgt binnenkort meer informatie over. Zo willen we de doordeweekse drukte wat af laten nemen.

Heeft u vragen of nog meer tips nodig over veilige voorjaarskilometers? Wij zijn altijd bereid om u veilig op weg te helpen. Neem contact op via 024 – 3440424 of maak een afspraak via onze website.

27-02-2018