Vloeistofcheck

Voor een mens is het belangrijk om elke dag genoeg te drinken. Auto’s hebben ook voldoende vloeistof nodig. Alleen ligt dit bij een auto net wat ingewikkelder. Een auto gebruikt verschillende vloeistoffen. De koel-, rem- en ruitenvloeistof zijn bij de meeste mensen wel bekend. Ook bij de olie voor in de auto gaat er vaak wel een lampje branden. Een wat onbekendere vloeistof is die voor de stuurbekrachtiging. Al deze vloeistoffen moeten voldoende aanwezig zijn, zodat uw auto in goede conditie blijft.

Koelvloeistof

Het is van belang dat de koelvloeistof altijd voldoende aanwezig is. De koelvloeistof zorgt er namelijk voor dat de motor niet oververhit raakt. Wanneer er te weinig vloeistof aanwezig is kan de motor dus te heet worden. Het is beter om dit te voorkomen.

Remvloeistof

De remvloeistof zorgt er voor dat een auto kan remmen. Niet heel onbelangrijk om genoeg remvloeistof in de auto te hebben dus. Als een auto niet kan remmen kunt u vast wel bedenken welke gevolgen dat kan hebben voor u en uw medeweggebruikers.

Ruitenvloeistof

De ruitenvloeistof op zich is niet noodzakelijk voor de werking van de auto. Deze vloeistof zorgt er voor dat u tijdens het rijden de voor- en achterruit van de auto kunt schoonmaken wanneer deze vies geworden zijn. Wel zo handig om er genoeg van onder de motorkap te hebben.

Motorolie

De motorolie zorgt er voor dat de bewegende onderdelen in de auto soepel langs elkaar bewegen. Zonder olie zijn deze onderdelen immers niet gesmeerd. Dat is echter niet het enige. De motorolie heeft ook als eigenschap dat het warmte, vuil en verbrandingsresten afvoert. Zonder olie gebeurt dit niet, wat natuurlijk voor de nodige autoproblemen kan zorgen.

Stuurbekrachtigingsvloeistof

Tegenwoordig zit er in de meeste auto’s wel stuurbekrachtiging. Maar wist u ook dat er bij het proces van stuurbekrachtiging vloeistof bij komt kijken? Deze betreffende vloeistof zorgt ervoor dat de wielen soepel draaien. Wanneer deze vloeistof niet voldoende aanwezig is gaat dit vanzelfsprekend niet meer soepel. Hierdoor kan schade aan uw auto optreden en daar zit u natuurlijk niet op te wachten.

Zoals u heeft kunnen lezen is het niet onverstandig om zo af en toe eens een vloeistofcheck te laten doen. Een vloeistofcheck bij Autobedrijf De Baaij is helemaal gratis, dus wat houdt u tegen? Wanneer onze monteurs tot de ontdekking komen dat er ergens in de auto vloeistof tekort komt vullen ze deze direct voor u bij. In dat geval worden er wel kosten in rekening gebracht, maar dan alleen voor de vloeistof zelf. De rest is de service zoals u die van ons gewend bent.

Bent u geïnteresseerd?