Auto vloeistoffen

debaaij-

Auto vloeistoffen

Voor een mens is het belangrijk om elke dag genoeg te drinken. Auto’s hebben ook voldoende vloeistof nodig. Alleen ligt dit bij een auto net wat ingewikkelder. Een auto gebruikt verschillende vloeistoffen. De koel-, rem- en ruitenvloeistof zijn bij de meeste mensen wel bekend. Ook bij de olie voor in de auto gaat er vaak wel een lampje branden. Een wat onbekendere vloeistof is die voor de stuurbekrachtiging. Al deze vloeistoffen moeten voldoende aanwezig zijn, zodat uw auto in goede conditie blijft en goed blijft functioneren.  

Koelvloeistof  

Het is van belang dat de koelvloeistof altijd voldoende aanwezig is. De koelvloeistof zorgt er namelijk voor dat de motor niet oververhit raakt. Wanneer er te weinig vloeistof aanwezig is kan de motor dus te heet worden. Het is beter om dit te voorkomen.

Remvloeistof  

De remvloeistof zorgt er voor dat een auto kan remmen. Niet heel onbelangrijk om genoeg remvloeistof in de auto te hebben dus. Als een auto niet kan remmen kunt u vast wel bedenken welke gevolgen dat kan hebben voor u en uw medeweggebruikers.

Ruitenvloeistof  

De ruitenvloeistof op zich is niet noodzakelijk voor de werking van de auto. Deze vloeistof zorgt er voor dat u tijdens het rijden de voor- en achterruit van de auto kunt schoonmaken wanneer deze vies geworden zijn. Wel zo handig om er genoeg van onder de motorkap te hebben.

Motorolie  

De motorolie zorgt er voor dat de bewegende onderdelen in de auto soepel langs elkaar bewegen. Zonder olie zijn deze onderdelen immers niet gesmeerd. Dat is echter niet het enige. De motorolie heeft ook als eigenschap dat het warmte, vuil en verbrandingsresten afvoert. Zonder olie gebeurt dit niet, wat natuurlijk voor de nodige autoproblemen kan zorgen. 

Stuurbekrachtigingsvloeistof  

Tegenwoordig zit er in de meeste auto’s wel stuurbekrachtiging. Maar wist u ook dat er bij het proces van stuurbekrachtiging vloeistof bij komt kijken? Deze betreffende vloeistof zorgt ervoor dat de wielen soepel draaien. Wanneer deze vloeistof niet voldoende aanwezig is gaat dit vanzelfsprekend niet meer soepel. Hierdoor kan schade aan uw auto optreden en daar zit u natuurlijk niet op te wachten. 

Maak een afspraak en profiteer van onze zekerheden

Wilt u bij het onderhoud aan de auto vloeistoffen van de vier zekerheden van Autobedrijf De Baaij? En wilt u dat uw auto wordt onderhouden door een onafhankelijk BOVAG-autobedrijf en is aangesloten bij Bosch Car Service? Dan is Autobedrijf De Baaij de enige juiste keuze. Maak een afspraak en profiteer van onze zekerheden!

Voor uw auto worden alleen Bosch-onderdelen en originele kwaliteitscomponenten gebruikt waardoor de nog geldige fabrieksgarantie altijd geldig blijft. Daarnaast heeft u via u bij ons als onafhankelijke BOVAG-autobedrijf garantie op de werkzaamheden en de daarbij gebruikte onderdelen. Bij Autobedrijf De Baaij werken we altijd met vooraf gecommuniceerde all-in prijzen zonder addertjes onder het gras.  

Is uw auto toe aan onderhoud? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag weer veilig en vertrouwd op weg!